Meny
Hem/Bygg och anläggning/Allmän Ställningsutbildning 2-9 meter

Allmän Ställningsutbildning 2-9 meter

2.200kr

Vår ställningsutbildning ger dig den kunskap du behöver för att kunna bygga, förändra eller nedmontera ställningar upp till 9 meters höjd på ett säkert sätt. Med möjligheten att när som helst repetera din kunskap, även efter avslutad utbildning, har du alltid tillgång till rätt kunskap. Utbildningen följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter och är framtagen i samarbete med HAKI. Efter genomförd utbildning får du ett utbildningsbevis

Boka nu

Vår ställningsutbildning ger dig den kunskap du behöver för att kunna bygga, förändra eller nedmontera ställningar upp till 9 meters höjd på ett säkert sätt. Med möjligheten att när som helst repetera din kunskap, även efter avslutad ställningsutbildning, har du alltid tillgång till rätt kunskap. Ställningsutbildningen följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter och är framtagen i samarbete med HAKI. Efter genomförd ställningsutbildning får du ett utbildningsbevis.

Bra att veta

Teori Ställningsutbildning: Webben
Praktik Ställningsutbildning: Ej ett krav
Framtagen med: HAKI
Intyg: Efter godkänt prov skickar Rondellen utbildning utbildningsbevis till kursdeltagarna på ställningsutbildning både i elektronisk form och som plastkort.

 

Målgrupp
Ställningsutbildningen vänder sig till ställningsbyggare som bygger, förändrar eller nedmonterar ställningar upp till 9 meters höjd samt till arbetsledare som leder arbetet av ovanstående

 

Vad säger lagen?
Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2013:4) ska den som bygger, förändrar eller nedmonterar en ställning ha utbildning i ställningsarbetet. Den som leder arbetet med ställningar ska minst ha samma teoretiska utbildningsnivå som de personer som utför arbetet.

Kursinnehåll

  • Lagar och regler
  • Säkerhetskultur och attityd
  • Människan, tekniken och organisationen (MTO)
  • Fallskydd i ställning
  • Riskbedömning
  • Planering, uppförande och kontroll
  • Nedmontering